8 aprilie 2015

Recomand: canale de YouTube românești (P)

,
Zaiafet
     România este una dintre multele țări care încearcă să dezvolte cât mai bine o comunitate organizată de YouTuberi. Urmează o listă de câteva canale la care sunt abonat și mă uit cu plăcere la fiecare clip postat.
     1) Zaiafet. Canalul lui Horia (un cititor înrăit de cărți de ... tot felul) aduce în prim-plan topuri de informații mai puțin știute, despre domenii precum internet, geografie, istorie, astronomie etc.
Ioan Stoenică
   2) Ioan Stoenică. Pe acest canal sunt postate episoadele din emisiunea Pe poteci, spre inima ta (ce pot fi văzute pe TVS Brașov), emisiunea lui Ioan Stoenică, drumeț de munte ce urcă pe culmile montane românești. Pentru cei pasionați de așa ceva, canalul său este unul dintre cele mai bune din România.
George Buhnici
   3) George Buhnici. Ca un pasionat de IT și tehnologie, îmi place să mă documentez despre ultimele inovații din acest domeniu. Primul care aduce cele mai noi gadget-uri și le prezintă într-un mod interesant este George, ce are și o emisiune (I Like IT) pe PRO TV. Big like pentru munca pe care o depune!
Coțofan
    4) Coțofan. Sebi are o emisiune, Poliția Muzicii, ce se poate vedea atât pe YouTube, cât și pe ZU TV, emisiune unde prezintă greșelile din piese, ori asemănări ale liniilor melodice sau videoclipurilor, cu alte melodii. De asemenea, mai are și o altă emisiune, Omul străzii, unde pune întrebări-capcană sau de logică trecătorilor.
    5) Canale de tehnologie. Pe lângă George Buhnici, amintit mai devreme, mai urmăresc și alți youtuberi români care fac review-uri ori despachetări de produse, printre care AppleHelpRomania (Denis), Acsel.ro (Virgil), UnboxArena (Alex), Marius Dan Tite (NowTechRO), VideoTutorial (Cristi) și PhotoshopTutsRO (Cosmin).
      Eu cred că toți cei menționați mai sus sunt printre puținii creatori de conținut pe YouTube care au idei, au resurse, au aparatură și au cunoștințe bune în editare video. Voi pe cine urmăriți pe YouTube?

7 comentarii:

  1. Din ce ai precizat tu pe aici nu-i urmăresc decât pe Alex Huțu și Antonie Denis, în rest am auzit de câțiva dintre ei și bănuiesc că fac treabă bună din moment ce i-ai recomandat. Sunt însă și mulți alții mult mai buni care merită promovare mai multă. Exemplu: Elekes Levente de la Friends Show.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Într-adevăr, îmi plac mulți, dar am vrut să scriu despre unii care nu sunt tocmai cunoscuți. De exemplu, îi urmăresc și pe Levi, Noaptea Târziu, 10 lucruri etc., dar pe aceștia îi știe lumea!

      Ștergere
    2. Nu mă pricep să fac topuri dar Levi e preferatul meu. De la el am învățat cele mai multe lucruri, atât din clipuri cât și din ce-am discutat pe privat. Dacă înțelegi ceva din ceea ce spune Levi sigur vei avea succes. :)

      Ștergere
  2. Din cei precizati de tine nu stiam decat de George Buhnici, dar cu siguranta ii voi urmari si pe ceilalti. M-am uitat la 1-2 episoade si mi-au placut. DEci, multumesc pentru recomandari...altfel nu le-as fi descoperit canalele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am primit bani ca să îi promovez, dar m-am gândit că merită! Adică au aparatură, au idei și sunt originali! Mă bucur că îți plac :)

      Ștergere
  3. Multumesc pentru includerea in lista! :)

    RăspundețiȘtergere