30 martie 2015

Recomand: seria de filme BD

,
      *Da, iată că mai postez, însă, cu tristețe vă anunț că am mai scris două articole, dar, care, în mod subit, s-au șters. Totuși, să lăsăm vorba la o parte și să trecem la subiect: filmele cu Brigada Diverse.
      Aceasta este, după părerea mea, cea mai bună serie de filme românești, regizată de Mircea Drăgan, fiindcă unește comicul cu seriozitatea, concentrarea cu epoca ceaușistă. Cele trei filme, „Brigada Diverse intră în acțiune”, „Brigada Diverse în alertă” și „BD la munte și la mare” au aceleași personaje principale, pe de-o parte 3 pușcăriași (Gogu, Trandafir și Patraulea) care, la începutul fiecărui film, ies din penitenciar, cu scopul de a-și reabilita viața, dar, din cauza complicității involuntare la fapte rele, ajung din nou la închisoare, iar de cealaltă parte Brigada Fapte Diverse, din cadrul Miliției București, care primește tot felul de cazuri mărunte, dar din care reușește prinderea unor infractori căutați în toată țara.
       Am urmărit de nenumărate ori aceste filme și de fiecare dată am râs copios, deoarece în ele se găsește umorul de calitate de mult pierdut, adus în prim-plan de marii actori ai României, cum ar fi Dem Rădulescu, Puiu Călinescu, Jean Constantin, Iurie Darie, Toma Caragiu, Sebastian Papaiani etc. De asemenea, din spusele lui Sebastian Papaiani, seria de filme BD trebuia să numere 12 episoade, dar cineva de la Miliție a ordonat oprirea filmărilor, pe motiv că ele ar pune într-o lumină proastă Miliția Română.
       Vă recomand cu căldură să vizionați aceste filme, pentru că în ele se găsește o mostră din talentul cinematografic al poporului nostru și din viața României de altă dată.

4 comentarii:

  1. Nu prea m-au pasionat filmele și serialele în general, cu atât mai puțin cele românești. Singurele seriale românești care mi-au plăcut și pe care le-am urmărit și pe unele încă le urmăresc sunt/au fost: Vacanța Mare, La Bloc, Trăsniții și Umbre care e un adevărat succes. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți recomand să te uiți măcar o dată la un BD, sunt super!

      Ștergere
  2. Mi-au plăcut filmele românești! Păcat că s-a „rablagit” industria cinematografică românească :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, și păcat că marii actori ai României au murit. Chiar ieșeau filme bune pe timpul lui Ceaușescu...

      Ștergere