4 martie 2015

Reclamele de tip spam

,
Exemplu de reclamă web „neinvitată”
     Cert, nu sunt singurul care este invadat zilnic de reclame inutile, de niciun interes, care ne mănâncă 10 secunde din viață pentru ... nimic. Cu toții ne lovim de ele, pe toți ne enervează, dar majoritatea nu facem nimic concret ca să scăpăm de ele. Deși acest articol nu este un tutorial despre cum să nu ne mai deranjeze acești „intruși” virtuali, în acest articol vom dezvolta subiectul despre așa-numitele reclame „spam”.
      În primul rând, haideți să concretizăm la ce se referă reclamele spam. Ei bine, sigur vi s-a întâmplat să vreți să vedeți o știre video de pe site-ul unei televiziuni, gen Observator, Antena 3 sau Știrile ProTV. Dar, înainte și după video, ați fost nevoiți să vedeți o reclamă enervantă, de 15-20 de secunde.
      Astfel de publicitate ne mănâncă relativ puțin timp, dar, atunci când apar pe computerul nostru „neinvitate”, ne provoacă o stare nu tocmai plăcută. Le consider o măsură de făcut bani abuzivă, deoarece ne este băgată forțat pe gât reclama unui produs de care 1) nu ai auzit niciodată ori 2) nu te interesează detalii.
       Nu cred că asemenea anunțuri pot fi considerate o încălcare a drepturilor utilizatorilor de internet, dar o lipsă de empatie și considerație da. Personal, folosesc AdBlock, dar, ca restul aplicațiilor, mai dă și rateuri câteodată. Dacă voi aveți sugestii de aplicații bune, care să ne ferească de aceste reclame spam, vi le aștept în comentarii.

8 comentarii:

  1. Adblock inseamna non sustinerea lor, inseamna ca tu usor, usor, alaturi de altii veti plati pentru continut. Acolo se va ajunge pentru ca oamenii nu vor avea cu ce sa se sustina.
    Pe de alta parte, faptul ca nu s-a manageriat corect aceasta "campanie" si toti au bagat pop-up-uri cu reclame a facut ca sistemul sa fie intr-un picat total...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bine punctat! Până la urmă, totul a devenit o afacere, chiar și non-susținerea reclamelor...

      Ștergere
  2. Nu folosesc adblock dar unele site-uri de știri ocupă 90%din ecran cu reclame. Iar dacă ai un computer mai lent ti-l omoară pana se încarcă totul

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă mai ai și alte tab-uri deschise în browser, ori alte programe deschise în calculator, singura soluție prin care poți să-ți restabilești echilibrul PC-ului este Ctrl+Alt+Delete :))

      Ștergere
  3. De ce crezi ca sunt asa de multe reclame, pe care le consideri SPAM? Pentru ca publicul, cititorul, stie cum sa le ascunda folosind diferite metode precum adblock. Asa cum a spus si Marius, o sa ajunga sa platim continutul, pentru ca, reclame.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect! Se face bani de pe urma noastră fără să ne dăm seama :))

      Ștergere
  4. Eu nu mai accesez de mult site-uri de ştiri sau alte bazaconii cu 95% reclame.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu unul mai văd câte o știre interesantă pe care vreau să o văd și, bang, reclamă SPAM. Dar, mai nou primesc știrile pe facebook de la site-uri mai puțin încărcate de reclame și mă simt mai ferit de publicitatea abuzivă...

      Ștergere