26 februarie 2015

4 locații de vizitat în Caracal

,
     Dacă ești în trecere prin Caracal și dorești ajutor în alegerea locațiilor de vizitat, atunci ești în locul potrivit. Ce sfat este mai bun decât cel venit chiar de la un localnic? Iată doar 4 locații pe care nu trebuie să le ratezi dacă ajungi prin municipiul Caracal.
Parcul Constantin Poroineanu
    1. Parcul „Constantin Poroineanu”. Parcul este unul dintre cele mai frumoase locații naturale din România, fiind recunoscut în Europa ca cel de-al treilea parc natural ca dimensiune. În el există mai multe terase-restaurante, insulițe, spații de joacă pentru copii și locuri de agrement. În acest parc pot fi întâlnite numeroase specii de plante și arbori, chiar și unele specii exotice aclimatizate în România.
     2. Teatrul Național „Ștefan Iordache”. Acesta reprezintă o mândrie arhitectonică a orașului. În 2009 a fost redeschis, după ce un incendiu l-a mistuit. Astfel a concentrat asupra sa toată emoția orașului, cât și curiozitatea unor mari actori români de seamă. Este renumit pentru găzduirea numeroaselor festivaluri naționale de teatru, cât și pentru spectacole mici și mari. Recent, Dan Bittman a filmat un videoclip pentru noua sa melodie în teatrul nostru.
Teatrul Național din Caracal
     3. Muzeul Romanațiului. Acesta a fost înființat în 1949, în clădirea ce a aparținut familiei Jienilor. Reînființat în 1990, astăzi are sediul pe str. Iancu Jianu (fostă stradă Libertății), în casa lui Iancu Dorbrudeanu, nepotul lui Iancu Jianu. El adăpostește valori inestimabile, mărturii ale istoriei acestor meleaguri, descoperite, colecționate, conservate și expuse cu profesionalism de colectivul de istorici ce lucrează în această instituție culturală.
     4. Centrul orașului. Aici sunt numeroase zone verzi, fântâni arteziene, clădiri istorice, Primăria și Casa de Cultură, parcul și multe alte edificii. Este o zonă bogată în restaurante și fast-food-uri, cât și în magazine universale, ori de bijuterii.
      Caracalul are cu ce să se mândrească și să se promoveze, nu doar cu ceasul din gară ori căruța cu proști. Pentru a vă convinge de adevărata frumusețe a vechii reședințe a Romanațiului, nu ezitați să vizitați acest oraș, care vă va surprinde plăcut prin frumusețile sale!

2 comentarii:

  1. Interesant. Nu văd ce treabă aş putea să am vreodată prin Caracal însă nu ştii niciodată unde te duce viaţa. Dacă o să ajung vreodată pe acolo sigur o să-mi amintesc de ceea ce ai psus în articolul ăsta. Apropo, mi-a plăcut mult faza de la final cu ''nu doar cu ceasul din gară ori căruța cu proști.'' Râd de 2 minute. :))))))))))) căruța cu proști :))))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, pentru că atunci când auzi de Caracal, imediat te gândești la renumitele minuni, chiar dacă unele sunt fake :(

      Ștergere