7 ianuarie 2015

Canon PowerShot S2 IS - păreri&impresii

,
    În luna august 2014, când mi s-a stricat vechiul aparat foto, am cumpărat un aparat foto de care sunt mulțumit: Canon PowerShot S2 IS.
     Deși este un aparat foto destul de vechi (lansat în aprilie 2005), acesta funcționează foarte bine chiar și acum, la începutul lui 2015, în era aparatelor foto DSLR, cu obiective, cu senzor de 15-20 MP, funcții pe care acest aparat nu le are. Mai jos găsiți plusurile și minusurile acestei camere.

      - Blițul. Aparatul nu face poze destul de bune cu blițul. Săptămâna trecută am fost la săniuș, pe la ora 20, când era deja întuneric. Pozele au ieșit acceptabile, deși mă așteptam la mai mult.
      - Calitatea filmării. Nu am pretenția ca un aparat foto să filmeze la rezoluție 4K, dar cred că rezoluția de 480p, la care aparatul foto filmează, este un pic prea mică, chiar și pentru anul 2005.
       - Viteza de focalizare. Pe la apus/răsărit și noaptea, durează cam mult (aprox. 4 secunde) să focalizeze cum trebuie. Dacă nu ești atent și îți tremură mâna, acest lucru se va vedea în poze.

      + Ecranul rabatabil. Ecranul poate fi scos din aparat (foto). Acest lucru facilitează pozele făcute din poziții incomode, deoarece, scoțând ecranul, putem avea un unghi de vizualizare perfect.
     + Zoom-ul. Zoom-ul optic de 12x este perfect pentru pozele făcute de la distanță. De asemenea, pozele făcute cu zoom nu ies neclare sau pixelate, așa că acest aparat contribuie la dărâmarea mitului despre pozele sau portretele făcute de la depărtare.
     + Descărcarea imaginilor în calculator. Deși eu folosesc un cititor de card pentru a vedea fotografiile făcute, acestea pot fi descărcate în calculator printr-un cablu USB, metodă pe care am încercat-o și se dovedește utilă.

     Dacă doriți să vedeți fotografii făcute cu acest aparat intrați pe pagina mea de fotografii, unde sunt postate regulat poze noi. Nota finală: 6/10.

6 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Eu l-am luat nou de la un amanet. Am dat pe el o cameră video + 50 de lei. Inițial, luasem un Fujifilm mai bun, dar, când am ajuns acasă, am constatat că nu vedea cardurile de memorie. L-am dus înapoi și am luat acest Canon (la liber costa 200 de lei).

      Ștergere
  2. Salut! :)

    In cazul dat ai de a face cu un bridge si iata explicatiile si pentru minusuri:

    - Blitul: nu este destinat fotografiilor outdor! Mai ales ca avem de a face cu unul build-in, acesta poate fi folosit cel mult pentru fotografii de genul "portrait" pe o distanta restransa de maxim 2-3m. Pentru rezultate mai bune, lasa deoparte modul auto si treci pe manual unde incearca mai multe trepte de setare a valorii ISO (400-800) in combinatie cu o valoare mai mare a diafragmei si un timp de expunere decent, necesar trepied. Poti incerca si modul automat de night-shoot ... insa calitatea fotografiilor va fi destul de slaba pentru ca acest mod de obicei seteaza cea mai mare valoare ISO (zgomot pe imagine).
    - Filmare atat poate.
    - Viteza de focalizare este redusa datorita senzorului cu un croop foarte mic si a opticii. Pentru imbunatatirea acestui lucru, evita sa utilizezi zoom'ul, foloseste o valoare ISO ceva mai mare si daca iti permite treci pe modul manual focus.

    Pentru rezultate mai bune, folosesti un software de procesare/postprocesare cum ar fi Photoshop sau varianta sa gratuita Gimp, cu care vei reusi sa faci diverse retusuri care sa

    Mai multe detalii legate de subiectul fotografie gasesti aici: http://ingerisidemoni.ro/blog/category/ganduri-de-demon/fotografii-nu-poze/

    Ca recomandare buget pentru cei care doresc o camera ieftina dar exceptionala din aceasta zona, cautati:

    Fujifilm Finepix S6000fd / S6500fd. Primul avantaj este modul de fotografie RAW, ISO pana la 3200, mod manual de focalizare (Ring) si asa mai departe, sau fratele sau mai mic, Fujifilm FinePix S5200 / S5600 pe care l'am folosit si eu cu rezultate exceptionale cativa ani de zile.

    Bafta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc pentru explicații! Folosesc Photoshop, pentru că el îmi salvează unele fotografii. Și eu consider marca Fujifilm un brand de aparate bune la prețuri de criză. Inițial, îmi luasem un Fujifilm, dar nu citea carduri SD, așa că l-am schimbat cu acest Canon.

      Ștergere