18 decembrie 2014

Ce știți despre Moon+ Reader? (P)

,

       Haideți să vă întreb mai întâi: ce știți despre EPUB? „EPUB este un standard de e-book gratuit. Fișierele au extensia .epub. EPUB este conceput pentru conținutul reflowable, ceea ce înseamnă că un cititor poate optimiza textul pentru un anumit dispozitiv de afișare (eBook, tabletă, smartphone etc.).” Dar, cum poți citi/vizualiza fișierele EPUB?
Aici intervine aplicația amintită în titlu: Moon+ Reader! Am această aplicație instalată pe tabletă și pe telefon, iar impresia despre ea nu mi s-a schimbat de loc: este cel mai bun cititor de EPUB-uri de pe Google Play!
Aplicația are câteva opțiuni simple, dar extraordinar de utile. Cu ajutorul ei poți copia textul dintr-un fișier, poți sublinia, poți deschide referințe și chiar poți ține o evidență a paginilor întoarse ori a timpului petrecut cu cititul. Varianta PRO citește și PDF-uri, dar, dacă nu mă înșel, aceasta costă bani (eu prefer să instalez aplicații free pe tabletă :D). Haideți să vă arăt cum puteți să „uzați” de anumite facilități oferite de cei de la Moon+:
Sublinierea textului. Este foarte simplu: ții apăsat pe primul cuvânt din propoziția/fraza pe care dorești să o evidențiezi, inserezi textul respectiv și apoi îți alegi o culoare cu care vrei ca textul să fie subliniat. Dacă nu ai culori, intri la EVIDENȚIERE și bifezi Show highlight color template above toolbar (prima opțiune). Dacă nu îți convin culorile oferite de aplicație, apeși mai mult pe una dintre culori, iar apoi ți se va deschide o fereastră de editare a culorilor.
Deschiderea referințelor. De obicei, referințele sunt subliniate și au culoarea albastră. Tot ce trebuie să faceți este să apăsați pe ele: dacă sunt mici (ex. notă de subsol), ele vor apărea ca o fereastră peste articol, dacă sunt mari, se va deschide o nouă pagină.
Optimizarea textului. Aplicația vă oferă o serie de setări pentru a putea să faceți fontul, fundalul și chiar cititul mult mai atractive. De exemplu, puteți să vă alegeți un font care să vă ușureze cititul, ori să selectați o temă pentru zi, și una pentru noapte.
Evidența cititului. Aplicația vă ajută să țineți o evidență detaliată a tot ceea ce înseamnă lectură: pagini date, câte ore ați citit, câte pagini ați citit, cât timp mai aveți până veți termina capitolul etc.
Acestea sunt doar câteva dintre serviciile oferite de Moon+ Reader. Mi-ar trebui zeci de minute ca să vă pot enumera toate chestiile tari pe care le puteți face cu ajutorul acestei aplicații, dar, cel mai bine este să aflați singuri! Așa că nu ezitați și descărcați pe dispozitivul vostru această aplicație, deoarece o să vă cucerească din primul moment de utilizare!

0 comentarii to “Ce știți despre Moon+ Reader? (P)”

Trimiteți un comentariu