1 octombrie 2014

„Ce vrei să te faci când vei fii mare?”

,
      Întrebări de genul „Ce meserie vrei să urmezi?”, „Care este scopul tău în viață?” sau pur și simplu „Ce profil alegi la liceu?” au la bază aceeași întrebare, stupidă la prima vedere, dar care are o foarte mare însemnătate în viața fiecăruia: „Ce vrei să te faci când vei fii mare?”
      În copilărie, mai în glumă, mai în serios, foarte multe persoane te întrebau ce doreai să devii când vei fii mare. Răspunsurile erau variate, cum ar fi polițist, medic, pompier, profesor, soldat, fotbalist, jurnalist etc. Mulți erau uluiți de meseria părintelui și își doreau să o urmeze și ei în viitor.
       Am cunoștințe care au ales un anumit profil la liceu, în general bazat pe teorie și mai puțin pe practică, și care, după absolvirea liceului și după BAC, au mai fost nevoite să investească alți bani în cursuri de specializare. Nu spun că teoria pe un anumit domeniu este greșită, dar eu prefer un profil unde, pe lângă diploma de absolvire și de BAC, îți mai dă și o diplomă de specializare, cu care te poți angaja fără alte cursuri necesare.
       Personal, doresc să mă orientez către design (programele de la Adobe pentru editare foto&video) și web design. Le consider niște meserii bănoase, căutate și ușoare, iar, dacă ești profesionist, îți poți tu organiza programul, ne fiind influențat de vreun patron. Așadar, cred că o să mă gândesc bine la instruirea pe care o voi alege și, mai ales, la calea pe care o voi alege în viață...

2 comentarii:

  1. Am inceput si eu sa invat suita de programe de la Adobe. Am prins ceva si pot sa zic ca deja am castigat cateva sute de dolari de cand am inceput. Daca ai imaginatie castigi, daca nu, tot castigi. Trebuie sa cunosti fiecare unealta si sa faci multa practica. Iti doresc tot succesul din lume, daca iti place o sa castigi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc! Prima dată a fost plăcere, apoi am început un proiect în care Photoshop este absolut necesar, iar acum învăț ca să și câștig. Mult succes și ție!

      Ștergere