23 iulie 2015

Ce a fost întâi: titlul sau articolul?

,
      Foarte mulți bloggeri au abordat acest subiect, fiecare exprimându-și propria opinie. Acum, cred că a venit și rândul meu.
      În cazul meu, de obicei apare titlul prima dată, pentru că mă ajută să nu mă abat de la subiect şi să mă concentrez doar la una, cel mult două idei. Însă, dacă pe parcursul articolului, ideile mi se schimbă, cu certitudine titlul suportă mici modificări. Uneori mi se întâmplă să schimb titlul articolului chiar după ce îl public (ce-i drept, mai rar), deoarece îmi dau seama că titlul este poate cel mai important lucru dintr-un articol. La drept vorbind, ce este primul lucru pe care îl vede un cititor la o postare? Nu titlul? Așa că, întotdeauna, încerc să îl fac cât mai atractiv, cât mai original și să reflecte cât mai bine ideea articolului.
      Voi cum procedați: scrieți titlul și apoi articolul, sau articolul, iar la urmă îi dați un titlu adecvat?

5 comentarii:

  1. Depinde de situatie, de ce vreau sa transmit. Dar nu am nicio regula general valabila pentru titlu sau pentru articol.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Într-adevăr, cazurile diferă, la fel şi obiceiurile, de la blogger la blogger.

      Ștergere
  2. La mine titlul e primul intotdeauna. Consider titlul ca fiind ideea principala de la care pornesc scrierea unui articol. Aleg ideea principala, adica titlul, apoi dezvolt. Ca e posibil sa-l modific pe parcursul scrierii sau chiar dupa ce am publicat articolul, e partea a doua. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred că nici măcar nu mai contează dacă un writer pune prima dată titlul sau articolul. Important e să fie scris bine, corect gramatical și să aibe succes cu el! :)

    RăspundețiȘtergere