23 iunie 2015

Următorul nivel

,
      Sunt pasionat de fotografie, lucru de altfel știut de voi, cei care mă urmăriți pe  pagina personală de fotografii. De curând însă, am trecut la un alt nivel în ce privește acest hobby.
      Am realizat că acest hobby poate fi transformat în job. Nu vreau să devin fotograf cu normă întreagă, deoarece consider că este o meserie frumoasă, dar obositoare. Totuși, cel puțin în timpul școlii, ar fi interesant să îmi pot achita din banii mei, făcuți din fotografie, micile cheltuieli personale, precum cumpăratul unei culegeri ori al pachetului.
      Până săptămâna trecută, foloseam un aparat foto compact, un Canon de prin 2005 (link către review), dar mi-am dat seama că nu poți face bani limitându-te la un compact care nu poate fi optimizat după propriile plăceri. Așa că ... am trecut la următorul nivel: un DSLR.
      Am optat la unul bun pentru începători, un Nikon D3100, cu obiectivul de kit 18-55 mm VR. Nu sunt prea obișnuit cu specificațiile de pe un aparat foto, așa că nu pot da prea multe detalii. M-am consultat cu niște cunoscători în acest domeniu și mi-au spus că este o alegere perfectă pentru vârsta și cunoștințele mele.
       În viitor, urmează să-l upgradez cu obiective, bliț extern, poate filtre, dar toate acestea numai când mă voi specializa pe o nișă de fotografie și numai când voi scoate profit din fotografii. Până atunci, sunt un învățăcel. Evoluția în acest domeniu mi-o puteți urmări pe pagina mea de fotografii.

5 comentarii:

  1. Am și eu un DSLR, de la Canon (650D), de care sunt foarte mulțumit! Cred că meirtă un aparat foto profi, pentru că rămâi cu amintiri plăcute la o calitate superioară!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și acesta a fost un factor când am decis să îmi iau DSLR: unele momente din vacanțe nu erau imortalizate prea bine cu un compact, așa că am zis „Ok, mergem mai sus cu calitatea!” :)

      Ștergere
  2. Felicitari! Fa intotdeauna ceea ce-ti place si sigur o sa ai succes!

    RăspundețiȘtergere