18 mai 2015

Față-n față cu traficul bucureștean

,
     Obișnuit cu traficul relativ descâlcit din orașele mai mici, pot spune cu sinceritate că am suferit un șoc când, vineri, am fost față-n față cu traficul din București (un traseu de 3 km din centrul Bucureștiului, sectorul 2, până la ieșirea spre Alexandria a durat peste 1 oră). Deși am citit și văzut multe despre șoferii din capitală, am crezut că se exagerează. Ce concluzie am tras?
     Ei bine, ca să fii șofer în București, pe lângă experiență și o mașină bună, îți trebuie nervi din oțel, răbdare infinită și un claxon puternic. Având în vedere că automobilul cu care am fost nu avea număr de înmatriculare de București, doar șoferii veniți și ei din alte județe ale țării ne dădeau prioritate.
     Mașini care trec de pe banda 1 pe banda 3 fără să semnalizeze, cozi la semafoare de sute de metri, mașini pe linia de tramvai și pietoni inconștienți care traversează prin locuri nepermise și ți se aruncă, la propriu, în fața mașinii de unde nici nu te aștepți, toate aceste lucruri cred că au intrat în ritualul zilnic al bucureșteanului.
    M-aș adapta la un astfel de stil? Categoric, nu! Pentru mine, care consider traficul din orașe precum Craiova, Timișoara, Sibiu sau Brașov destul de stresant, viața de șofer ori pieton din București este o catastrofă.
    După întâlnirea de gradul 0 cu traficul bucureștean, am ajuns la concluzia că prefer să rămân într-un oraș cu populația cuprinsă între 35.000 și 75.000 de locuitori, unde pot să circul pe trotuar și să traversez în mai multă siguranță decât într-o metropolă.

3 comentarii:

  1. Am fost de cateva ori prin capitala si m-a enervat la culme aglomeratia de acolo. In unele zile nici propriul oras nu mi-l mai suport. Ce e cert e ca daca ai o bicicleta e mult mai fain sa mergi. Prin orase mari e mult mai rapida decat o masina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa e, pe lângă sport te ajută să și ajungi mai repede. Pe lângă bicicletă, mersul cu metroul și autobuzul cred că este o variantă mult mai bună decât mașina.

      Ștergere
  2. Off: Vezi ca widgetul ''Urmareste-ma'' e mult mai jos. E cam la nivelul la are se termina asta de comentarii. Fa-i ceva, e buguit.

    RăspundețiȘtergere