16 martie 2015

Probleme: viața unei baterii

,
     Cea mai mare problemă a tuturor gadget-urilor:  autonomia bateriei. Cum toții ne confruntăm cu ea, indiferent dacă avem o simplă tabletă, de buget mic, ori una cu specificații de top, indiferent dacă avem un telefon de prin 2008-2009, ori dacă avem cel mai nou smartphone. Încă nu s-a găsit „rețeta” pentru o baterie care să ne satisfacă pe deplin așteptările.
     Ce așteptări am eu de la o baterie? Poate ca mulți dintre voi, pe mine nu mă impresionează atât de mult specificațiile text cât dovezile că ele sunt reale. De aceea, pot spune că, din câte am văzut, cel mai bine la durata de viață a unei baterii se descurcă Philips. Aceștia creează telefoane cu specificații frumoase, baterii puternice și prețuri rezonabile.
      Mă aștept de la o baterie să mă țină mai mult de o zi, la o utilizare intensă, să nu fiu nevoit să pun telefonul la încărcat în fiecare seară și să pot să vorbesc la el, să mă joc și să navighez pe internet intens fără să mă tot uit la procentul bateriei. Cred că nu am așteptări nerealiste, nu?
      Aș vrea să închei cu un banc mai mult realitate, decât umor: Care este dezavantajul telefoanelor Nokia? Uiți de încărcător. Așa mi-ar plăcea să se întâmple cu toate telefoanele, fie ele telefoane ieftine, ori smartphone-uri...

4 comentarii:

  1. nu o sa gasesti asa ceva. asta este tehnologia... greu se dezvolta ceva in domeniul asta... chimia e grea :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, dar totuși văd că unii producători încearcă să se forțeze un pic și să îndrepte această problemă, chiar dacă aceasta înseamnă telefoane mai grele și mai groase (exemple concrete: Philips și Lenovo)

      Ștergere
  2. Iti poti lua o baterie externa, sau cum se cheama alea, ca sa fi sigur ca nu te lasa in drum. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Într-adevăr, dar eu aș vrea de la producători să desființeze acest trand, de acumulatori externi, și să aducă pe piață baterii pentru telefoane de 1000 de ori mai puternice decât cele existente acum!

      Ștergere