6 ianuarie 2015

QuickTab Q1041 - păreri&impresii

,
     De Black Friday, am comandat de la Emag, pentru părinți, tableta QuickTab Q1041, un Quad-Core de 10”. După aproape 2 luni de utilizare, pot să vă spun plusurile și minusurile acestui dispozitiv.
   
     - Rezoluția. Rezoluția de 1024x600 pixeli nu satisface pe deplin așteptările de la această tabletă. Deși este suficient de bună pentru ceea ce am achiziționat-o, cred că rezoluția lasă de dorit.
     - Camerele foto. Deși nu am cumpărat tableta pentru calitatea fotografiilor, aceasta este foarte, foarte slabă. Camera foto principală, de 2 MP, nu am folosit-o decât în ziua în care a venit tableta, deoarece, a doua zi, am cumpărat de la Vodafone o husă universală, care nu avea gaură pentru cameră. Camera frontală, de 0,3 MP, nu redă clar imaginile, deși poate fi folosită la videoconferințe pe Skype.
     - Greutatea. Tableta mi se pare destul de grea (635 grame). Da, știu, este o tabletă de 10,1” și este destul de groasă, însă cred că nu stă comod în mână dacă o folosești când stai mult în picioare.
     - Placa de rețea. Conectivitatea Wi-Fi este cam slăbuță, deși tableta rulează acceptabil pe internet.
     - Husă specială. Cel puțin în România, în magazine sau pe internet, nu am găsit o husă specială pentru tabletă. Am fost nevoit, cum am scris mai sus, să cumpăr o husă universală.
   
     + Procesorul Quad-Core 1,6 GHz. Gadget-ul se mișcă bine, nu are lag prea des, pe ea rulează foarte bine toate jocurile de pe Magazinul Play, inclusiv Real Racing, Subway Surfers și Fifa 2015.
     + Ecranul generos. Ecranul este de 10,1”, ce facilitează navigatul pe internet sau vizionarea filmelor pe tabletă.
     + 16 GB memorie flash. Faptul că tableta dispune de 16 GB de memorie internă scutește deținătorul de achiziționarea unui card de memorie. Eu o folosesc fără card și nu se simte deloc.
     + Bateria. Bateria de Li-Ion 6000 mAh permite utilizatorului să folosească tableta ore bune fără să o pună la încărcat. Bateria se încarcă complet în mai puțin de 2 ore și, față de alte dispozitive, încărcătorul încarcă fără probleme chiar și când tableta este utilizată din plin.

      După părerea mea, tableta este excelentă pentru oricine, merge bine și are un preț excepțional. Merită să o luați!

6 comentarii:

  1. Si eu am de gand sa-mi iau o tableta in viitorul apropiat, deocamdata incep sa ma documentez despre ele. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă îmi spui la ce preț vrei să te limitezi și ce vrei să faci cu ea, îți pot sugera câteva modele :)

      Ștergere
    2. Am scris la mine pe blog ce si cum în caz că vrei să mă ajuţi. :)

      Ștergere
  2. E o tableta de cacat vacarilor. .a-ti vanduto fara cartea tehnica.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sall am o intrebare de cat ee grosimea mufei de incarcare

    RăspundețiȘtergere