27 septembrie 2014

Digi Mobil - despre&impresii (P)

,
      De aproape 4 luni am trecut pe o altă rețea, de care sunt foarte mulțumit. Mulți care aud de Digi Mobil se gândesc: „Ce-i aia?!”, pentru că mintea le fuge imediat la serviciile de internet și telefonie fixă. Cred că acest articol o să arate într-o manieră cât mai obiectivă avantajele acestui nou brand în materie de telefonie mobilă din România :D.
     Ce este Digi Mobil? Digi Mobil este o rețea de telefonie mobilă, la fel ca Orange, Telekom sau Vodafone. Momentan, Digi Mobil funcționează doar pe abonamente, ce variază de la 2€ la 10€. Fiecare abonament are minute nelimitate în rețeaua Digi (Mobil/Fix) din întreaga lume, un anumit număr de minute naționale (Digi Optim Nelimitat are minute nelimitate în alte rețele din România și Europa) și trafic nelimitat de internet.
     Roaming-ul național. Dacă vă gândiți că s-ar putea să nu aveți semnal în zona locuinței voastre, ei bine Digi Mobil a încheiat un parteneriat cu Vodafone, astfel fiind activat serviciul gratuit de roaming național (mobil/internet).
      Dacă nu înțelegeți ce reprezintă acest roaming, atunci vă explic eu cât mai simplu: acolo unde nu este semnal de Digi, intră automat semnal de la Vodafone, iar pe telefon, sus, unde arată liniuțele cu semnalul, vă va apărea un mic „R”, ce vă indică faptul că acum aveți semnal de la Vodafone, nu de la Digi (acest lucru nu vă influențează deloc factura, minutele ori bunul mers al telefonului :D)
      De asemenea, în fiecare lună aveți câte 100MB (un număr cam mic de MB) de internet în roaming, la viteză cât de cât decentă, pe care vă îndemn să-i folosiți cu multă, multă chibzuință! Atunci când utilizați 90% din traficul de internet în roaming, primiți un mesaj de la Digi prin care sunteți anunțați de acest lucru.
      Digi Optim Nelimitat. Cel mai tare serviciu de la Digi mi se pare abonamentul cu 5€ prin care ai nelimitat în toate (internet, minute naționale/internaționale, minute în rețea, sms-uri în rețea)! Totuși, trebuie să vă atenționez de unele lucruri, prin care am trecut.
      Deși ai minute nelimitate în străinătate, trebuie să rețineți că sunteți taxați la factură dacă apelați în unele țări, sau pe anumite rețele mobile, cu care Digi Mobil nu este partener. Dacă vreți să fiți siguri că nu sunteți taxați dacă sunați un anumit număr din străinătate, vă invit să folosiți serviciul celor de la Digi destinat acestui lucru (link).
      ATENȚIE! Aveți minute nelimitate în orice rețea din țară, dar nu și SMS-uri nelimitate. Fiecare SMS în altă rețea valorează 0,1 euro-cenți (100 SMS-uri = 1€). Așadar, dacă nu vreți să plătiți ceva în plus la factură, ar fi bine să rămâneți tot la varianta tradițională, adică tot apelarea.
      Dacă aveți peste 2 abonamente Digi Mobil (indiferent ce fel de abonament), suma pentru Digi Mobil Optim Nelimitat scade (de la 1 octombrie) de la 5€ la 4€, deci yeiii pentru mine :)) (eu am 3 abonamente în familie).
       Sunt foarte mulțumit de prestația serviciilor celor de la Digi și cred că îmi voi menține acest abonament multă vreme de acum încolo!
       Dacă mai aveți alte nelămuriri cu privire la Digi Mobil, vă invit să îmi scrieți întrebările în comentarii ori să consultați un membru al echipei Digi Mobil, la unul dintre magazinele din țară ori la telefon, numerele fiind afișate pe site-ul RCS&RDS.

0 comentarii to “Digi Mobil - despre&impresii (P)”

Trimiteți un comentariu